USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 200 g šećera
- 115 g neslanog putera
- 2 jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- prtohvat sode bikarbone
- 200 g brašna
- 230 g kisele pavlake
Za uši:
- 90 g bele čokolade
- 60 g roze bombona
- jestive roze šljokice
- šećerni sirup
- kokos
Za fil:
- 115 g neslanog putera
- 450 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- 2 crne bombone
- kokos
Potrebno je:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom, pa dodajte jaja. Dobro sve umutite, pa dodajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Lagano umešajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Mikserom dobro sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i pustite da se prohladi nekih 10 minuta. Isecite zečije uši na debljem kartonu, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Preko sipajte belu čokoladu, pa ostavite u zamrzivaču da se stegne. Čačkalicom nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Otopite bombone roze boje, pa unutar ušiju napravite ovalni oblik. Otopljenim bombonama popunite, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Šećernim sirupom i kokosom premažite beli deo ušiju. Pustite da se stegne nekih pola sata. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom, pa dodajte slatku pavalku. Mikserom dobro sjedinite, pa dodajte badem i kokos. Ponovo umutite. Isecite patišpanj, pa ga filom spojite u oblik zeca. Premažite celu tortu filom, pa je pospite kokosom. Pustite da se stegne nekih 20 minuta. Na glavu zeca stavite uši i oči od crnih bombona.
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa kojoj nema ravne
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
NEODOLJIVA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja
Miriše na leto, a obožavaće je svi ljubitelji kokosa.
RAFAELO TORTA Mirisna poslastica koja se ne peče, za sve ljubitelje kokosa
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)