USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 500 g glatkog brašna
- 200 ml mlakog mleka
- 80 g šećera
- 2 komada jaja
- 80 g putera
- 1 kesica suvog kvasca
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, kašiku šećera i kvasac. Promešajte i pustite 10 minuta da se aktivira. U veću posudu sipajte brašno, šećer, so, vanilu, dodaj jaja i nadošli kvasac. Dodajte otopljeni puter, pa zamesite glatko i elastično testo. Onda ga pokrijte i ostavite sat i po vremena na toplom. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 4 dela. Urolajte rolnice, pa ispletite pletenicu. Stavite u kalup za hleb obložen pek papirom.Ostavite 40 minuta da naraste.Zatim, premažite jajetom. Pospite vanilinim šećerom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)