USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 500 g glatkog brašna
- 200 ml mlakog mleka
- 80 g šećera
- 2 komada jaja
- 80 g putera
- 1 kesica suvog kvasca
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, kašiku šećera i kvasac. Promešajte i pustite 10 minuta da se aktivira. U veću posudu sipajte brašno, šećer, so, vanilu, dodaj jaja i nadošli kvasac. Dodajte otopljeni puter, pa zamesite glatko i elastično testo. Onda ga pokrijte i ostavite sat i po vremena na toplom. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 4 dela. Urolajte rolnice, pa ispletite pletenicu. Stavite u kalup za hleb obložen pek papirom.Ostavite 40 minuta da naraste.Zatim, premažite jajetom. Pospite vanilinim šećerom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)