USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.

milibrot
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g glatkog brašna
  • 200 ml mlakog mleka
  • 80 g šećera
  • 2 komada jaja
  • 80 g putera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, kašiku šećera i kvasac. Promešajte i pustite 10 minuta da se aktivira. U veću posudu sipajte brašno, šećer, so, vanilu, dodaj jaja i nadošli kvasac. Dodajte otopljeni puter, pa zamesite glatko i elastično testo. Onda ga pokrijte i ostavite sat i po vremena na toplom. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 4 dela. Urolajte rolnice, pa ispletite pletenicu. Stavite u kalup za hleb obložen pek papirom.Ostavite 40 minuta da naraste.Zatim, premažite jajetom. Pospite vanilinim šećerom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Komentari (0)

Loading