USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 500 g glatkog brašna
- 200 ml mlakog mleka
- 80 g šećera
- 2 komada jaja
- 80 g putera
- 1 kesica suvog kvasca
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, kašiku šećera i kvasac. Promešajte i pustite 10 minuta da se aktivira. U veću posudu sipajte brašno, šećer, so, vanilu, dodaj jaja i nadošli kvasac. Dodajte otopljeni puter, pa zamesite glatko i elastično testo. Onda ga pokrijte i ostavite sat i po vremena na toplom. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 4 dela. Urolajte rolnice, pa ispletite pletenicu. Stavite u kalup za hleb obložen pek papirom.Ostavite 40 minuta da naraste.Zatim, premažite jajetom. Pospite vanilinim šećerom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)