BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu

Za fil:

  • 300 g sira
  • 1 jaje

Za mazanje kora:

  • 120 ml ulja
  • 250 ml kisele vode

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sjedinite jaja sa sirom da dobijete fil.Dve kore stavite u pleh, tako da krajevi prelaze preko ruba. Poprskajte mešavinom ulja i vode. Zgužvajte dve kore, pa ih poprskajte i dodajte u pleh. Preko nanesite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte burek sa mešavinom vode i ulja. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite burek, pa ohladite i isecite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading