BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
Za fil:
- 300 g sira
- 1 jaje
Za mazanje kora:
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sjedinite jaja sa sirom da dobijete fil.Dve kore stavite u pleh, tako da krajevi prelaze preko ruba. Poprskajte mešavinom ulja i vode. Zgužvajte dve kore, pa ih poprskajte i dodajte u pleh. Preko nanesite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte burek sa mešavinom vode i ulja. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite burek, pa ohladite i isecite.
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
SOČNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Još ukusniji od onog kupovnog, a savršen za dane posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)