BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
Za fil:
- 300 g sira
- 1 jaje
Za mazanje kora:
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sjedinite jaja sa sirom da dobijete fil.Dve kore stavite u pleh, tako da krajevi prelaze preko ruba. Poprskajte mešavinom ulja i vode. Zgužvajte dve kore, pa ih poprskajte i dodajte u pleh. Preko nanesite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte burek sa mešavinom vode i ulja. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite burek, pa ohladite i isecite.
Možda vas zanima:

SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.

SOČNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Još ukusniji od onog kupovnog, a savršen za dane posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)