PASULJ SA KOBASICOM Držaće vas dugo sitim, a greje dušu i telo
Konkretno, zasitno jelo zbog kojeg će ukućani stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 500 g pasulja
- 4 štapa roštiljske kobasice
- 3 kašike mast
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 veća čena belog luka
- 2 kašike suvog začina
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašika brašna
- po potrebi so
- po potrebi mlevena suva paprika
Priprema
Štapove kobasice isecite na pola, pa skinite opnu i iseckajte u dva reda. Zatim ih propržite na masti. Sinoć potopljen pasulj stavite da provri. U lonac stavite dve kašike masti, pa seckan crni i beli luk i kašičicu bosiljka. Procedite prokuvan pasulj. U posudu sa lukom dodajte vodu, proceđen pasulj i kašiku suvog biljnog začina. Ostavite da se kuva, pa za pola sata dodajte pržene kobasice i još kašiku suvog biljnog začina. Pred kraj, dodajte mast, punu kašiku brašna i kašiku mlevene paprike, pa zapržite. Ostavite da lagano vri još 5 minuta, pa isključite i služite.
Možda vas zanima:
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)