PASULJ SA KOBASICOM Držaće vas dugo sitim, a greje dušu i telo

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Konkretno, zasitno jelo zbog kojeg će ukućani stajati u redu za još.

pasulj sa kobasicom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pasulja
  • 4 štapa roštiljske kobasice
  • 3 kašike mast
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 veća čena belog luka
  • 2 kašike suvog začina
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašika brašna
  • po potrebi so
  • po potrebi mlevena suva paprika

Priprema

Štapove kobasice isecite na pola, pa skinite opnu i iseckajte u dva reda. Zatim ih propržite na masti. Sinoć potopljen pasulj stavite da provri. U lonac stavite dve kašike masti, pa seckan crni i beli luk i kašičicu bosiljka. Procedite prokuvan pasulj. U posudu sa lukom dodajte vodu, proceđen pasulj i kašiku suvog biljnog začina. Ostavite da se kuva, pa za pola sata dodajte pržene kobasice i još kašiku suvog biljnog začina. Pred kraj, dodajte mast, punu kašiku brašna i kašiku mlevene paprike, pa zapržite. Ostavite da lagano vri još 5 minuta, pa isključite i služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading