PASULJ SA KOBASICOM Držaće vas dugo sitim, a greje dušu i telo
Konkretno, zasitno jelo zbog kojeg će ukućani stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 500 g pasulja
- 4 štapa roštiljske kobasice
- 3 kašike mast
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 veća čena belog luka
- 2 kašike suvog začina
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašika brašna
- po potrebi so
- po potrebi mlevena suva paprika
Priprema
Štapove kobasice isecite na pola, pa skinite opnu i iseckajte u dva reda. Zatim ih propržite na masti. Sinoć potopljen pasulj stavite da provri. U lonac stavite dve kašike masti, pa seckan crni i beli luk i kašičicu bosiljka. Procedite prokuvan pasulj. U posudu sa lukom dodajte vodu, proceđen pasulj i kašiku suvog biljnog začina. Ostavite da se kuva, pa za pola sata dodajte pržene kobasice i još kašiku suvog biljnog začina. Pred kraj, dodajte mast, punu kašiku brašna i kašiku mlevene paprike, pa zapržite. Ostavite da lagano vri još 5 minuta, pa isključite i služite.
Možda vas zanima:
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)