PASULJ SA KOBASICOM Držaće vas dugo sitim, a greje dušu i telo
Konkretno, zasitno jelo zbog kojeg će ukućani stajati u redu za još.

Potrebno je:
- 500 g pasulja
- 4 štapa roštiljske kobasice
- 3 kašike mast
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 veća čena belog luka
- 2 kašike suvog začina
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašika brašna
- po potrebi so
- po potrebi mlevena suva paprika
Priprema
Štapove kobasice isecite na pola, pa skinite opnu i iseckajte u dva reda. Zatim ih propržite na masti. Sinoć potopljen pasulj stavite da provri. U lonac stavite dve kašike masti, pa seckan crni i beli luk i kašičicu bosiljka. Procedite prokuvan pasulj. U posudu sa lukom dodajte vodu, proceđen pasulj i kašiku suvog biljnog začina. Ostavite da se kuva, pa za pola sata dodajte pržene kobasice i još kašiku suvog biljnog začina. Pred kraj, dodajte mast, punu kašiku brašna i kašiku mlevene paprike, pa zapržite. Ostavite da lagano vri još 5 minuta, pa isključite i služite.
Možda vas zanima:

PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)