BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- oko 450 g mlevenog mesa
- oko 400 g šampinjona
- 2 glavice luka
- začini so
- biber
- mešavina začina
I još:
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 4 kašike pšeničnog griza
- 1/2 praška za pecivo
- malo soli
- malo mineralne vode i ulja
Preliv:
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 4 kašike ulja
- 3 kašike mineralne vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan luk propržite na malo ulja, pa dodajte mleveno meso. Dodajte i šampinjone, seckane na listiće, začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom. U jednoj posudi umutite 3 jaja, čašu jogurta, čašu ulja, griz i prašak za pecivo, pa malo posolite. Dve kore stavite u pleh obložen pek papirom, da krajevi prelaze rubove. Onda stavite još 3 kore, poprskajte mešavinom vode i ulja, pa smesom od jaja i jogurta. Trećinu fila stavite preko kora, pa opet poprskane kore, smesu od jaja i jogurta, pa fil sa pečurkama i mesom.Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korama. Isecite na parčiće, pa prelijte prethodno umućenim prelivom. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)