BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- oko 450 g mlevenog mesa
- oko 400 g šampinjona
- 2 glavice luka
- začini so
- biber
- mešavina začina
I još:
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 4 kašike pšeničnog griza
- 1/2 praška za pecivo
- malo soli
- malo mineralne vode i ulja
Preliv:
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 4 kašike ulja
- 3 kašike mineralne vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan luk propržite na malo ulja, pa dodajte mleveno meso. Dodajte i šampinjone, seckane na listiće, začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom. U jednoj posudi umutite 3 jaja, čašu jogurta, čašu ulja, griz i prašak za pecivo, pa malo posolite. Dve kore stavite u pleh obložen pek papirom, da krajevi prelaze rubove. Onda stavite još 3 kore, poprskajte mešavinom vode i ulja, pa smesom od jaja i jogurta. Trećinu fila stavite preko kora, pa opet poprskane kore, smesu od jaja i jogurta, pa fil sa pečurkama i mesom.Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korama. Isecite na parčiće, pa prelijte prethodno umućenim prelivom. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.

BRZA PITA OD SPANAĆA I LISNATOG TESTA Svaki zalogaj je raj za nepca, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)