BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- oko 450 g mlevenog mesa
- oko 400 g šampinjona
- 2 glavice luka
- začini so
- biber
- mešavina začina
I još:
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 4 kašike pšeničnog griza
- 1/2 praška za pecivo
- malo soli
- malo mineralne vode i ulja
Preliv:
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 4 kašike ulja
- 3 kašike mineralne vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan luk propržite na malo ulja, pa dodajte mleveno meso. Dodajte i šampinjone, seckane na listiće, začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom. U jednoj posudi umutite 3 jaja, čašu jogurta, čašu ulja, griz i prašak za pecivo, pa malo posolite. Dve kore stavite u pleh obložen pek papirom, da krajevi prelaze rubove. Onda stavite još 3 kore, poprskajte mešavinom vode i ulja, pa smesom od jaja i jogurta. Trećinu fila stavite preko kora, pa opet poprskane kore, smesu od jaja i jogurta, pa fil sa pečurkama i mesom.Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korama. Isecite na parčiće, pa prelijte prethodno umućenim prelivom. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)