BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

burek sa šampinjonima i mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu 
  • oko 450 g mlevenog mesa
  • oko 400 g šampinjona
  • 2 glavice luka
  • začini so
  • biber
  • mešavina začina

I još:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 4 kašike pšeničnog griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo soli
  • malo mineralne vode i ulja

Preliv:

  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike mineralne vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan luk propržite na malo ulja, pa dodajte mleveno meso. Dodajte i šampinjone, seckane na listiće, začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom. U jednoj posudi umutite 3 jaja, čašu jogurta, čašu ulja, griz i prašak za pecivo, pa malo posolite. Dve kore stavite u pleh obložen pek papirom, da krajevi prelaze rubove. Onda stavite još 3 kore, poprskajte mešavinom vode i ulja, pa smesom od jaja i jogurta. Trećinu fila stavite preko kora, pa opet poprskane kore, smesu od jaja i jogurta, pa fil sa pečurkama i mesom.Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korama. Isecite na parčiće, pa prelijte prethodno umućenim prelivom. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading