RIŽOTO SA PILETINOM I POVRĆEM Sočni ručak koji će ukućani obožavati
Ukusno i kremasto jelo, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1 čaša pirinča dugog zrna
- 3 čaše vode
- 200 g pilećih prsa
- 1 glavica luka
- 1 veća šargarepa
- 1 manja tikvica
- 1 praziluk
- 1 konzerva graška
- 1 paprika
- kocka za supu
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Iseckajte sitno luk, pa ga prodinstajte sa šargarepom u malo većoj šerpi. Onda dodajte pirinač i malo vode. Zasebno prodinstajte sitno seckanu piletinu. Onda dodajte paprike, praziluk i tikvice, pa grašak, i dinstajte jedno 10 minuta. U pirinač polako dodajte vodu, pa dodajte dve čaše, kao i kocku za supu. Dinstajte još malo, pa dodajte piletinu i povrće. Pustite da se sve sjedini, pa krčkajte još 10 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RIŽOTO BOLJI OD KUPOVNOG Ukusa koji priča priče, postaće vaše novo omiljeno jelo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.
ŠARENI RIŽOTO Specijalitet sa pečurkama koji greje dušu i telo
Sočan i ukusan, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)