SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

piroške sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml mlakog mleka
  • 200 ml mlake vode
  • 3 kašike ulja
  • 1 jaje

Priprema:

Kvasac razmutite u malo mlake vode sa šećerom, pa pustite da se aktivira. U jednu posudu stavite brašno, so, šećer, i kvasac. Promešajte, pa dodajte mlako mleko, mlaku vodu, ulje i jaje. Mesite sve dok ne dobijete glatko testo. Onda ga pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Spuštajte piroške u vrelo ulje i pržite nekoliko minuta sa obe strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Zatim ih vadite šupljom kašikom i stavljajte na papirni ubrus da se ocede od viška ulja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading