BAKINE VANILICE SA ORASIMA Po receptu iz stare sveske, bolje od ovih niste jeli
Slatke i savršene za svaku svečanu priliku.

Potrebno je:
- 400 g brašna
- 200 g masti
- 100 g oraha
- 8 kašika šećera
- jaje
- žumance
- sok od pola limuna
- rendana kora limuna
Za fil:
- džem po izboru
Još:
- 100-200 g prah šećera za valjanje
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto mast sa šećerom. Dodajte celo jaje i jedno žumance, pa mutite. Sipajte limunov sok, uz stalno mešanje. Onda umešajte mlevene orahe, brašno i rendanu koru limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini rastanjite na testo debljine 4-5 mm. Rakijskom čašicom vadite krugove, pa ih ređajte na pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite vanilice 15 minuta, u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ih izvadite pa svaku premažite džemom, pa je sastavite drugom.Valjajte u mešavinu šećera u prahu i vanilinog šećera.
Možda vas zanima:

POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.


ČOKO KOCKE Posne i neodoljive, oboriće vas s nogu koliko su dobre
Prave se lako, a pojedu brzo.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)