BAKINE VANILICE SA ORASIMA Po receptu iz stare sveske, bolje od ovih niste jeli
Slatke i savršene za svaku svečanu priliku.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 200 g masti
- 100 g oraha
- 8 kašika šećera
- jaje
- žumance
- sok od pola limuna
- rendana kora limuna
Za fil:
- džem po izboru
Još:
- 100-200 g prah šećera za valjanje
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto mast sa šećerom. Dodajte celo jaje i jedno žumance, pa mutite. Sipajte limunov sok, uz stalno mešanje. Onda umešajte mlevene orahe, brašno i rendanu koru limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini rastanjite na testo debljine 4-5 mm. Rakijskom čašicom vadite krugove, pa ih ređajte na pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite vanilice 15 minuta, u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ih izvadite pa svaku premažite džemom, pa je sastavite drugom.Valjajte u mešavinu šećera u prahu i vanilinog šećera.
Možda vas zanima:
POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)