VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 250 ml mlake vode
- malo ulja
- so
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 550 g brašna
Priprema:
U malo vode razmutite kvasac sa šećerom. Kad se aktivira stavite u vanglicu, pa dodajte malo ulja i brašno.. Umesite glatko testo, pa ostavite da odmori pola sata. Zatim ga premesite, pa oblikujte male loptice. Pokrijte i ostavite tako 5, 6 minuta. Rukom napravite oblik veličine tanjira, pa pokrijte i ostavite 10 minuta, Pržite lepinje u zagrejanom ulju. Vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Premažite kajmakom i uživajte.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SOMUNI U ULJU Polizaćete i prste koliko su slasni, a recept je nikad jednostavniji
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)