VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 250 ml mlake vode
- malo ulja
- so
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 550 g brašna
Priprema:
U malo vode razmutite kvasac sa šećerom. Kad se aktivira stavite u vanglicu, pa dodajte malo ulja i brašno.. Umesite glatko testo, pa ostavite da odmori pola sata. Zatim ga premesite, pa oblikujte male loptice. Pokrijte i ostavite tako 5, 6 minuta. Rukom napravite oblik veličine tanjira, pa pokrijte i ostavite 10 minuta, Pržite lepinje u zagrejanom ulju. Vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Premažite kajmakom i uživajte.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SOMUNI U ULJU Polizaćete i prste koliko su slasni, a recept je nikad jednostavniji
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)