VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.

Potrebno je:
- 250 ml mlake vode
- malo ulja
- so
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 550 g brašna
Priprema:
U malo vode razmutite kvasac sa šećerom. Kad se aktivira stavite u vanglicu, pa dodajte malo ulja i brašno.. Umesite glatko testo, pa ostavite da odmori pola sata. Zatim ga premesite, pa oblikujte male loptice. Pokrijte i ostavite tako 5, 6 minuta. Rukom napravite oblik veličine tanjira, pa pokrijte i ostavite 10 minuta, Pržite lepinje u zagrejanom ulju. Vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Premažite kajmakom i uživajte.
Možda vas zanima:

LEPINJE SA KAČKAVALJEM Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

LEPINJE SA KROMPIROM Drugačije i ukusne, a savršeno idu uz šolju jogurta
Ako volite klasične lepinje, ove sa krompirom ćete obožavati.

POPULARNE BALON LEPINJE Recept za neodoljive hlepčiće koji su postali hit na TikToku
Napravite ove preukusne balon lepinje. Dodajte ih vašem ručku, i shvatićete zašto svi dele njihov recept

DOMAĆE LEPINJE OD TRI SASTOJKA Jeftine i ukusne, a gotove za samo 15 minuta
Ukus ne može da se meri sa kupovnim lepinjama


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)