VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Služite tople uz prilog po želji.

lepinje sa kajmakom
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 ml mlake vode
  • malo ulja
  • so
  • 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 550 g brašna

Priprema:

U malo vode razmutite kvasac sa šećerom. Kad se aktivira stavite u vanglicu, pa dodajte malo ulja i brašno.. Umesite glatko testo, pa ostavite da odmori pola sata.  Zatim ga premesite, pa oblikujte male loptice. Pokrijte i ostavite tako 5, 6 minuta. Rukom napravite oblik veličine tanjira, pa pokrijte i ostavite 10 minuta, Pržite lepinje u zagrejanom ulju. Vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Premažite kajmakom i uživajte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading