BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade
Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 kg mekog belog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kocka svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 500 ml mleka
- 150 ml ulja
- 2 jaja
Za fil:
- 500 g sira
- 1 jaje
Dodatno:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite sir, pa dodajte jaje. Razmutite kvasac sa šećerom i brašnom, u malo mleka. Ostavite da se aktivira. U jednu posudu stavite prosejano brašno, so, kvasac, jaja, ulje i mleko i zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite oko pola sata da naraste. Zatim premesite testo, pa ga podelite na dva dela, a onda njih na pet loptica. Svaku lopticu razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko mm, a krug na osam delova-trouglova. Nanesite kašičicu fila na širi deo trougla, pa preklopite sa dva susedna kraja i umotajte ka vrhu. Onda ivice savijte ka unutra. Prebacite kiflice u pleh obložen pek papirom, pa ih premažite mešavinom žumanca i mleka. Izrendajte preko margarin. Ostavite na šporetu da narastu. Pecite 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
BAKINE KIFLICE SA SIROM SAVRŠENE ZA DORUČAK Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Sočne i mirisne, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)