SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.
Potrebno je:
- 1 kg očišćenih tikvica
- 4 jajeta
- kašikica soli
- 100 ml ulja
- 300 g sitnog sira
- 1 kašika kisele pavlake
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g griza
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izrendajte tikvice, malo ih posolite i ostavite da puste vodu. U jednoj posudi umutite jaja, so, ulje, sitni sir, kiselu pavlaku, brašno, prašak za pecivo i 250 g griza. Oceđene tikvice dodajte u umućeno testo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pospite susamom. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)