SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.

Potrebno je:
- 1 kg očišćenih tikvica
- 4 jajeta
- kašikica soli
- 100 ml ulja
- 300 g sitnog sira
- 1 kašika kisele pavlake
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g griza
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izrendajte tikvice, malo ih posolite i ostavite da puste vodu. U jednoj posudi umutite jaja, so, ulje, sitni sir, kiselu pavlaku, brašno, prašak za pecivo i 250 g griza. Oceđene tikvice dodajte u umućeno testo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pospite susamom. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

PITA SA TIKVICAMA I SIROM Vazdušasta i mekana, a biće super i vruća i hladna
Najbolje služite uz šolju jogurta.

ENGLESKA PITA PO ORIGINALNOM RECEPTU Hrskava i sočna, a biće super i sutradan
Najbolje služite za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

CARSKA PITA Sočno predjelo koje budi sva čula, a gotovo za 20 minuta
Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)