PITA SA KAČKAVALJEM OD GOTOVIH KORA Prava eksplozija ukusa, za savršeno jutro
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
- 300 g rendanog kačkavalja
- 200 g izmrvljenog feta sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- so
- 50 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte rendani kačkavalj, izmrvljeni sir, jaja, jogurt, mleko, ulje i prašak za pecivo. Jednu koru premažite otopljenim maslacem, pa preko nje stavite drugu koru i nju premažite. Onda ravnomerno rasporedite pripremljeni fil. Urolajte i prebacite u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostatkom maslaca premažite pitu i pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

ENGLESKA PITA PO ORIGINALNOM RECEPTU Hrskava i sočna, a biće super i sutradan
Najbolje služite za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

CARSKA PITA Sočno predjelo koje budi sva čula, a gotovo za 20 minuta
Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PASTIRSKA PITA RAJ ZA NEPCA Savršena za doručak ili većeru, samo dodajte šolju jogurta
Sočna i ukusna, a priprema nije komplikovana.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)