ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.

belo meso sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 400 g svežih šampinjona
  • so
  • biber

Za bešamel sos:

  • 30 g maslaca
  • 1 kašika brašna
  • 300 ml mleka
  • 100 g kisele pavlake

Priprema:

Isecite belo meso na tanje šnicle, pa ih blago izlupajte tučkom za meso i posolite. Propržite ih na malo ulja. Posolite i pobiberite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju. Otopite maslac, pa dodajte kašiku brašna, dodajte mleko, pa kad počne da ključa skinite sa šporeta. Umešajte kiselu pavlaku. Stavite red belog mesa u vatrostalnu posudu, pa red pečuraka. Potom prelijte bešamel sosom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Izrendajte kačkavalj, pa zapecite 20 minuta u rerni, na umerenoj temperaturi.

Komentari (0)

Loading