ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 400 g svežih šampinjona
- so
- biber
Za bešamel sos:
- 30 g maslaca
- 1 kašika brašna
- 300 ml mleka
- 100 g kisele pavlake
Priprema:
Isecite belo meso na tanje šnicle, pa ih blago izlupajte tučkom za meso i posolite. Propržite ih na malo ulja. Posolite i pobiberite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju. Otopite maslac, pa dodajte kašiku brašna, dodajte mleko, pa kad počne da ključa skinite sa šporeta. Umešajte kiselu pavlaku. Stavite red belog mesa u vatrostalnu posudu, pa red pečuraka. Potom prelijte bešamel sosom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Izrendajte kačkavalj, pa zapecite 20 minuta u rerni, na umerenoj temperaturi.
Možda vas zanima:

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)