ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 400 g svežih šampinjona
- so
- biber
Za bešamel sos:
- 30 g maslaca
- 1 kašika brašna
- 300 ml mleka
- 100 g kisele pavlake
Priprema:
Isecite belo meso na tanje šnicle, pa ih blago izlupajte tučkom za meso i posolite. Propržite ih na malo ulja. Posolite i pobiberite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju. Otopite maslac, pa dodajte kašiku brašna, dodajte mleko, pa kad počne da ključa skinite sa šporeta. Umešajte kiselu pavlaku. Stavite red belog mesa u vatrostalnu posudu, pa red pečuraka. Potom prelijte bešamel sosom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Izrendajte kačkavalj, pa zapecite 20 minuta u rerni, na umerenoj temperaturi.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)