DINASTIJA TORTA Poslastica luksuzna koliko i serija po kojoj je nazvana, za sve bitne događaje
Raskošna poslastica ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
Za kore:
- 15 belanaca
- 450 g šećera
- 150 g oraha (pola mleveni, pola seckani)
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 15 žumanaca
- 750 ml mleka
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- 200 g maslaca
- 18 kašika šećera
- 6 vanil-šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte šećer, pa orahe i brašno. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ponovite postupak za sve tri kore. Skuvajt puding u mleku sa 9 kapika šećera, pa pustite da se prohladi. Umutite puter sa šećerom, pa dodajte đumanca, uz neprestano mućenje. Fil podelite na dva dela. Prvom delu dodajte vanilin šećer, a drugom otopljenu čokoladu. Stavite prvu koru, pa je premažite žutim filom, pa braon, pa stavite opet koru. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pustite tortu da se prohladi. Umutite dva šlaga, pa njime premažite celu tortu. Dekorišite po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)