NEODOLJIVI SERNIK Pečeni poljski čizkejk pravi je raj za nepca, za savršen petak

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Kremast i sočan, ukućani će ga obožavati.

sernik
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 2 kašike šećera

Za fil:

  • 500 g svežeg sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 150 g šećera
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljeni puter i šećer. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Smesu utisnite na dno kalupa pa ravnomerno rasporedite. U zasebnoj posudi mutite sveži sir sa kiselom pavlakom, šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, sve dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte jaja, uz neprestano mešanje. Umešajte brašno pa sve dobro promešajte. Preko podloge nanesite fil. Pecite 40 do 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kolač prohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižideru bar nekoliko sati, a  najbolje preko noći da se dobro ohladi i stegne.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading