ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:
Za ćufte

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica sitno seckanog crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika biljnog začina
  • soli
  • bibera
  • malo slatke začinske paprike

Za sos

  • 0,5l umaka od paradajza
  • 6dl vode
  • 1dl ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašićica soli
  • 1 kašika šečera
  • malo slatke začinske paprike

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, sitno seckan beli luk, prezle, suvi biljni začin, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Smesu ostavite pola sata u frižideru. Onda oblikujte loptice i pržite u vrelom ulju. Brašno kratko propržite na ulju, pa umešajte paradajz i dolijte vodu. Nakon što provri, dodajte ćufte i kuvajte oko pola sata.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading