ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
Potrebno je:
Za ćufte
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica sitno seckanog crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašika biljnog začina
- soli
- bibera
- malo slatke začinske paprike
Za sos
- 0,5l umaka od paradajza
- 6dl vode
- 1dl ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašićica soli
- 1 kašika šečera
- malo slatke začinske paprike
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, sitno seckan beli luk, prezle, suvi biljni začin, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Smesu ostavite pola sata u frižideru. Onda oblikujte loptice i pržite u vrelom ulju. Brašno kratko propržite na ulju, pa umešajte paradajz i dolijte vodu. Nakon što provri, dodajte ćufte i kuvajte oko pola sata.
Možda vas zanima:
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)