PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 2 patlidžana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk
- 2 čena belog luka
- 2 velika paradajza
- 200 g mocarele
- 100 g feta sira
- so i biber
- 1 kašičica origana
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite patlidžane i iseckajte ih po dužini, ali ne do kraja.Onda ih posolite i pustite 15 minuta da odstoje i izbace gorčinu. Isperite ih i osušite. Zatim ih premažite maslinovim uljem. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Propržite luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, pa dodajte beli luk i pržite još jedan minut. Onda dodajte iseckan paradajz, sol i biber po ukusu, i suvi origano, pa kuvajte oko 10 minuta, dok se smesa ne zgusne. Izvaditeih iz rerne., pa pažljivo raširite i rasporedite smesu od paradajza između patlidžana. Dodajte sir između redova patlidžana, pa pospite rendanom mocarelom. Vratite u rernu i dopecite još 10-15 minuta, dok se sir ne otopi.
Možda vas zanima:
PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
IMAM BAILDI Tradicionalni turski delikates od patlidžana, zbog čijeg mirisa je i imam pao
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)