PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 2 patlidžana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk
- 2 čena belog luka
- 2 velika paradajza
- 200 g mocarele
- 100 g feta sira
- so i biber
- 1 kašičica origana
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite patlidžane i iseckajte ih po dužini, ali ne do kraja.Onda ih posolite i pustite 15 minuta da odstoje i izbace gorčinu. Isperite ih i osušite. Zatim ih premažite maslinovim uljem. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Propržite luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, pa dodajte beli luk i pržite još jedan minut. Onda dodajte iseckan paradajz, sol i biber po ukusu, i suvi origano, pa kuvajte oko 10 minuta, dok se smesa ne zgusne. Izvaditeih iz rerne., pa pažljivo raširite i rasporedite smesu od paradajza između patlidžana. Dodajte sir između redova patlidžana, pa pospite rendanom mocarelom. Vratite u rernu i dopecite još 10-15 minuta, dok se sir ne otopi.
Možda vas zanima:
PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
IMAM BAILDI Tradicionalni turski delikates od patlidžana, zbog čijeg mirisa je i imam pao
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)