PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

punjeni patlidžan
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 patlidžana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 velika paradajza
  • 200 g mocarele
  • 100 g feta sira
  • so i biber
  • 1 kašičica origana
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite patlidžane i iseckajte ih po dužini, ali ne do kraja.Onda ih posolite i pustite 15 minuta da odstoje i izbace gorčinu. Isperite ih i osušite. Zatim ih premažite maslinovim uljem. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Propržite luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, pa dodajte beli luk i pržite još jedan minut. Onda dodajte iseckan paradajz, sol i biber po ukusu, i suvi origano, pa kuvajte oko 10 minuta,  dok se smesa ne zgusne.  Izvaditeih iz rerne., pa pažljivo raširite i rasporedite smesu od paradajza između patlidžana. Dodajte sir između redova patlidžana, pa pospite rendanom mocarelom. Vratite  u rernu i dopecite još 10-15 minuta, dok se sir ne otopi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading