ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 20 kašika brašna
- 1 kašikica soli
- vode po potrebi
- 800 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- malo ulja
- 1 vezica peršuna
- malo bibera
- malo soli
- 2dl kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- 3 jaja
- malo soli
- 2dl jogurta
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja,pa dodajte so,brašno i vodu. Ispecite deblje palacinke pa ih ostavite na toplom mestu. Operite pečurke pa ih iseckajte na listiće. Iseckajte crni luk na kockice, pa propržite na malo ulja. Onda dodajte pečurke i dinstajte. Pred kraj dodajte so, biber i seckan peršun. Svaku palačinku premažite sa malo pavlake. Kašikom fila filujte palačinke pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Umutite jaja sa jogurtom, pa dodajte malo soli. Prelijte preko rolnica. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Zatim ih pospite sa rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 10 minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)