ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 20 kašika brašna
- 1 kašikica soli
- vode po potrebi
- 800 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- malo ulja
- 1 vezica peršuna
- malo bibera
- malo soli
- 2dl kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- 3 jaja
- malo soli
- 2dl jogurta
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja,pa dodajte so,brašno i vodu. Ispecite deblje palacinke pa ih ostavite na toplom mestu. Operite pečurke pa ih iseckajte na listiće. Iseckajte crni luk na kockice, pa propržite na malo ulja. Onda dodajte pečurke i dinstajte. Pred kraj dodajte so, biber i seckan peršun. Svaku palačinku premažite sa malo pavlake. Kašikom fila filujte palačinke pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Umutite jaja sa jogurtom, pa dodajte malo soli. Prelijte preko rolnica. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Zatim ih pospite sa rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 10 minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)