ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Savršene za doručak ili večeru.

rolnice sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 20 kašika brašna
  • 1 kašikica soli
  • vode po potrebi
  • 800 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • malo ulja 
  • 1 vezica peršuna
  • malo bibera
  • malo soli
  • 2dl kisele pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 3 jaja
  • malo soli
  • 2dl jogurta

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja,pa dodajte so,brašno i vodu. Ispecite deblje palacinke pa ih ostavite na toplom mestu. Operite pečurke pa ih iseckajte na listiće. Iseckajte crni luk na kockice, pa propržite na malo ulja. Onda dodajte pečurke i dinstajte. Pred kraj dodajte so, biber i seckan peršun. Svaku palačinku premažite sa malo pavlake. Kašikom fila  filujte palačinke pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Umutite jaja sa jogurtom, pa dodajte malo soli. Prelijte preko rolnica. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Zatim ih pospite sa rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 10 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading