SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

rolnice sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • 125 g margarina 
  • 1 žumance
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mleka
  • 100 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • po potrebi i izboru semenke za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira.U činiji umutite jaje, pa dodajte so, brašno i margarin izrezan na trake. Dodajte i nadošli kvasac, pa zamesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste oko pola sata. Testo razvaljajte u oblik pravougaonika, pa secite na kvadrate. Na svaki kvadrat nanesite parče kačkavalja, pa urolajte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom, pa pospite semenkama. Pecite rolnice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading