SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
- 400 g brašna
- 125 g margarina
- 1 žumance
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 100 g kačkavalja
- 1 jaje
- po potrebi i izboru semenke za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira.U činiji umutite jaje, pa dodajte so, brašno i margarin izrezan na trake. Dodajte i nadošli kvasac, pa zamesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste oko pola sata. Testo razvaljajte u oblik pravougaonika, pa secite na kvadrate. Na svaki kvadrat nanesite parče kačkavalja, pa urolajte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom, pa pospite semenkama. Pecite rolnice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.

CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)