SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 125 g margarina
- 1 žumance
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 100 g kačkavalja
- 1 jaje
- po potrebi i izboru semenke za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira.U činiji umutite jaje, pa dodajte so, brašno i margarin izrezan na trake. Dodajte i nadošli kvasac, pa zamesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste oko pola sata. Testo razvaljajte u oblik pravougaonika, pa secite na kvadrate. Na svaki kvadrat nanesite parče kačkavalja, pa urolajte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom, pa pospite semenkama. Pecite rolnice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE CIMET ROLNICE Desert za sva vremena i prilike, za prave sladokusce
Desert koji pomera granice dobrog ukusa, svaki zalogaj je sve slađi.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.
CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)