TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

teletina sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g teletine bez kostiju
  • 850 g šampinjona u konzervi
  • suvi biljni začin
  • biber
  • peršun,so i korijander
  • 1 malo pavlake za kuvanje
  • 0.5 dcl vode
  • 1 dcl mleka
  • brašno
  • 3 kašike senfa
  • 2 male šolje pirinča

Priprema:

Isecite meso na komade, pobrašnite i pržite u dubljoj tepsiji. Premažite senfom pa prevrnite da se ispeče.Onda dodajte oceđene šampnjone i kuvajte, pa začinite i sipajte vodu. Dodajte mljeko i dobro promešajte..Kada je skoro gotovo umešajte pavlaku za kuvanje, pa kuvajte još malo. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading