ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Nije previše slatka, a mekana i sočna, po receptu iz starog rokovnika

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Super ide uz šolju kafe ili čaja.

štrudla sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašno (meko)
  • 100 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 100 g margarina
  • 1 jaje
  • malo soli

Za fil:

  • 300 g višnje
  • 200 g šećera
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, mlako mleko, kvasac, i kašičicu brašna.Izmešajte dobro, pa ostavite da nadođe. Dodajte otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno, pa zamesite testo. Pustite pola sata da naraste.Pomešajte oceđene višnje, šećer i brašno. Podelite testo na dva dela, pa svaki deo razvucite, filujte, urolajte i pustite pola sata pokriveno da nadođe. Stavite par kockica margarina preko štrudle. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading