ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Nije previše slatka, a mekana i sočna, po receptu iz starog rokovnika
Super ide uz šolju kafe ili čaja.

Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašno (meko)
- 100 g šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 g margarina
- 1 jaje
- malo soli
Za fil:
- 300 g višnje
- 200 g šećera
- 1 kašika brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, mlako mleko, kvasac, i kašičicu brašna.Izmešajte dobro, pa ostavite da nadođe. Dodajte otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno, pa zamesite testo. Pustite pola sata da naraste.Pomešajte oceđene višnje, šećer i brašno. Podelite testo na dva dela, pa svaki deo razvucite, filujte, urolajte i pustite pola sata pokriveno da nadođe. Stavite par kockica margarina preko štrudle. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

BEČKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive
Najbolje služite uz šolju kafe.

ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA VANIL KREMOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica u savršenom spoju ukusa.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)