ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Nije previše slatka, a mekana i sočna, po receptu iz starog rokovnika
Super ide uz šolju kafe ili čaja.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašno (meko)
- 100 g šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 g margarina
- 1 jaje
- malo soli
Za fil:
- 300 g višnje
- 200 g šećera
- 1 kašika brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, mlako mleko, kvasac, i kašičicu brašna.Izmešajte dobro, pa ostavite da nadođe. Dodajte otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno, pa zamesite testo. Pustite pola sata da naraste.Pomešajte oceđene višnje, šećer i brašno. Podelite testo na dva dela, pa svaki deo razvucite, filujte, urolajte i pustite pola sata pokriveno da nadođe. Stavite par kockica margarina preko štrudle. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)