NEODOLJIVI BUREK SA JABUKAMA I CIMETOM Kombinacija ukusa kojoj nije moguće odoleti
Sočan i drugačiji, zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 600 g rendanih jabuka
- malo cimeta
- vanilin šećer
- ulje
- kisela voda
- šećer po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izrendajte jabuke, pa pomešajte sa cimetom i uljem. Poprskajte uljem i vodom dve kore pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Preko treće kore premažite ulje i nanesite nadev od jabuka. Završite sa dve kore. Opet poprskajte uljem. Pecite burek sa jabukama oko 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
BUREK PITA SA JABUKAMA Sočna i hrskava, a ukus je čista fantazija
Pravo sa kanala bakina kuhinja stiže recept za neodoljivu burek pitu.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
BAKINA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Sočna i mirisna, a super ide uz šoljicu kafe.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)