NAJUKUSNIJI SLAVSKI KOLAČ ZA ĐURĐEVDAN Napravite ga ovako i gosti će biti oduševljeni
Mekan i sočan, ukrasiće slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 500 ml vode
- 30 ml maslinovog ulja
- 850 g brašna
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera i soli
Priprema:
Zamesite glatko testo sa kvascem koje je izmrvljeno u malo mlake vode. Dodajte ostatak vode, šećera, ulja, brašna, soli, i zamesite glatko srednjetvrdo testo. Ostavite da odstoji, pa kad poraste izdvojte 1/3, a ostatak testa podelite na 5 lopti. Peta neka bude manja, jer ona ide u sredinu. Prvi deo testa razvijte u veličini kalupa i stavite na dno podmazane šerpe. Svaku loptu obradite rukama, pa pokrijte da odstoje 5 minuta, pa ih poređajte u šerpu na testo koje je stavljeno kao na slici. Najmanja lopta ide u sredinu. Od brašna i vode umesite malo tvrdog testa, pa s kalupom u obliku pečata isecite otiske i stavite na svaku lopticu u obliku krsta. Ostale figurice stavite po želji. Ostavite pokriven kolač da naraste oko 30 minuta, pa premažite žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 1 sat. Na polovini pečenja pokrijte da vrh ne izgori jer dosta naraste.
Možda vas zanima:
SLAVSKI KOLAČ PO BAKINOM RECEPTU Neće pucati, a uspeva i početnicima
Svečan, ukusan i mekan kao duša.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Uspeva i početnicima, a mekan i sočan
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
SLAVSKI KOLAČ SA SUVIM GROŽĐEM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mirisan i sočan, nema mu ravnog
Gosti na slavi će biti oduševljeni.
NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)