VALFORD SALATA Neodoljivi spoj jabuka, oraha i celera u predjelu kome nema ravnog
Nastala je po ideji Oskara Čirkija, šefa sale poznatog njujorškog hotela, Walford Astoria.
Potrebno je:
- 1 veća jabuka greni smit
- 1 koren celera
- sok od pola limuna
- 1 šolja seckanih oraha
- 1 kašičica rena
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g majoneza
- so
- biber
Priprema:
Očišćen celer prokuvajte 5 minuta, pa kad se ohladi, narendajte na krupnije rende i poprskajte sokom od limuna. Očišćenu jabuku iseckajte na kockice i dodajte celeru sa dve trećine oraha. Posolite i pobiberite, pa prelijte mešavinom pavlake i majoneza. Pre posluživanja ukrasite salatu ostatkom oraha.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)