MAFINI SA PILETINOM Gurmansko predjelo koje pomera granice dobrog ukusa, a gotovo za tili čas
Sočni i slasni, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 2 lisnata testa
- 200 g kuvanih pilećih prsa
- 150 g rendane mocarele
- maslinovo ulje
- origano
- bosiljak
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh podmažite puterom, pa ga prekrijte lisnatim testom koje treba da pritisnete drugim kalupom, da dobijete udubljenje. Maslinovim uljem premažite testo, pa svako udubljenje punite sirom i sitno seckanom piletinom. Zatvorite drugim testom. Zatim, isecite testo da dobijete kvadrat oko svake rupe i spajajte po dva suprotna kraja. Žumancetom premažite pripremljene mafine, pa ih pospite origanom ili bosiljkom. Pecite 15-20 minuta , u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)