TIRAMISU SA LIMUNOM Osvežavajući desert u slatko-kiselkastom spoju ukusa
Kremast i sočan, nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
- Pakovanje piškota
- 40 g mascarponea
- 1/2 l slatke pavlake
- prema želji pola kremfiksa
- 2-3 kašičice šećera
- 4-5 vanilin šećera
- aroma limuna – prema želji – nekoliko kapi
- sok od 1-2 limuna
- 2 narendane korice limuna
Priprema:
U šerpi pomešajte 2-3 kašičice šećera, 2 vanilin šećera, oko 2-2,5 dcl vode, aromu limuna i sok od limuna. Kuvajte sirup na laganijoj vatri 10-ak minuta, uz neprestano mešanje. Onda ga ostavite da se prohladi. Sir umutite sa šećerima i rendanom limunovom koricom. Slatku pavlaku umutite u čvrst sneg, pa pred kraj dodajte vaniline šećere i kremfiks. Lagano sjedinite slatku pavlaku sa kremom od sira. U pleh poređajte red piškota, pa ih premažite sirupom. Onda nanesite krem. Nanesite drugi red piškota, pa ponovite postupak. Narendajte koricu limuna. Kolač ostavite dva sata u frižideru da se prohladi.
Možda vas zanima:

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

NEODOLJIVI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisni kolač raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVI TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za sočni italijanski klasik
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

DUBAI TIRAMISU Savršeno kremast desert ukusa koji govori 1000 jezika, nema ko će mu odoleti
Kremasti desert neponovljivog ukusa.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)