TIRAMISU SA LIMUNOM Osvežavajući desert u slatko-kiselkastom spoju ukusa
Kremast i sočan, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- Pakovanje piškota
- 40 g mascarponea
- 1/2 l slatke pavlake
- prema želji pola kremfiksa
- 2-3 kašičice šećera
- 4-5 vanilin šećera
- aroma limuna – prema želji – nekoliko kapi
- sok od 1-2 limuna
- 2 narendane korice limuna
Priprema:
U šerpi pomešajte 2-3 kašičice šećera, 2 vanilin šećera, oko 2-2,5 dcl vode, aromu limuna i sok od limuna. Kuvajte sirup na laganijoj vatri 10-ak minuta, uz neprestano mešanje. Onda ga ostavite da se prohladi. Sir umutite sa šećerima i rendanom limunovom koricom. Slatku pavlaku umutite u čvrst sneg, pa pred kraj dodajte vaniline šećere i kremfiks. Lagano sjedinite slatku pavlaku sa kremom od sira. U pleh poređajte red piškota, pa ih premažite sirupom. Onda nanesite krem. Nanesite drugi red piškota, pa ponovite postupak. Narendajte koricu limuna. Kolač ostavite dva sata u frižideru da se prohladi.
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)