DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 700 g brašna
- 550 ml vode
- 40 g svežeg kvasca (ili kesica suvog kvasca)
- kašičica šećera
- kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom i kašikom brašna u toploj vodi, pa ostavite da se aktivira. Ostatak vode zagrejte, pa pomešajte sa preostalim brašnom i solju, umešajte nadošli kvasac i zamesite testo. Onda ga ostavite na toplom da naraste. Mesite ga još dva minuta, pa oblikujte veknu i zasecite nožem na nekoliko mesta. Onda je stavite u uljem premazan pleh, pa sipajte odozgo malo brašna i pustite da tako odstoji. Stavite šerpu sa rernom na dno rerne, pa na gornju rešetku stavite tepsiju sa hlebom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa skinite posudu sa vodom i pustite da se hleb peče još dvadesetak minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)