DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 700 g brašna
- 550 ml vode
- 40 g svežeg kvasca (ili kesica suvog kvasca)
- kašičica šećera
- kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom i kašikom brašna u toploj vodi, pa ostavite da se aktivira. Ostatak vode zagrejte, pa pomešajte sa preostalim brašnom i solju, umešajte nadošli kvasac i zamesite testo. Onda ga ostavite na toplom da naraste. Mesite ga još dva minuta, pa oblikujte veknu i zasecite nožem na nekoliko mesta. Onda je stavite u uljem premazan pleh, pa sipajte odozgo malo brašna i pustite da tako odstoji. Stavite šerpu sa rernom na dno rerne, pa na gornju rešetku stavite tepsiju sa hlebom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa skinite posudu sa vodom i pustite da se hleb peče još dvadesetak minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)