DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Mekan i sočan, pravi raj za nepca.

domaći hleb
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g brašna
  • 550 ml vode
  • 40 g svežeg kvasca (ili kesica suvog kvasca)
  • kašičica šećera
  • kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom i kašikom brašna u toploj vodi, pa ostavite da se aktivira. Ostatak vode zagrejte, pa pomešajte sa preostalim brašnom i solju, umešajte nadošli kvasac i zamesite testo. Onda ga ostavite na toplom da naraste. Mesite ga još dva minuta, pa oblikujte veknu i zasecite nožem na nekoliko mesta. Onda je stavite u uljem premazan pleh, pa sipajte odozgo malo brašna i pustite da tako odstoji. Stavite šerpu sa rernom na dno rerne, pa na gornju rešetku stavite tepsiju sa hlebom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa skinite posudu sa vodom i pustite da se hleb peče još dvadesetak minuta. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading