ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.

Potrebno je
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so
- biber
- začini po ukusu
Za sos:
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Iseckajte sitno peršun, crni i beli luk i stavite u dublju posudu. Onda dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa dobro umesite. Oblikujte ćufte rukama, pa ih poređajte na tanjir i stavite u frižider. Propržite brašno na zagrejanom ulju u tiganju, pa dodajte paradajz sok. Sipajte vodu, pa dodajte začine i šećer. Nakon što sos proključa, spuštajte po kuglicu mesa u tiganj. Zatim, smanjite temperaturu i krčkajte ćufte oko 40 minuta, na tihoj vatri.
Možda vas zanima:

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.

ĆUFTE U BELOM SOSU Ručak bez mane zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Ukusno jelo koje svi vole, a lako i brzo se priprema.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)