PALAČINKE OD HELJDE SA ORASIMA Ovaj sastojak im daje pravu draž, biće vazdušaste i mekane, a sočne
Zdravije i još ukusnije od klasičnih.
Potrebno je:
- 7 komada jaja
- 200 g heljdinog brašna
- 175 g pšeničnog brašna
- 250 ml vina od meda
- 300 g smeđeg šećera
- 350 g oraha
- 600 ml mleka
- 50 ml ulja
- 10 g soli
Priprema:
Umutite brašna, jaja, mleko, so i šećer. U tiganju na ulju ispecite palačinke. Sameljite orahe, pa ih pomešajte sa malo šećera. Od 5 žumanaca, ostatka šećera i vina od meda umutite penasto preliv od vina. Pospite palačinke pripremljenim orasima, pa prelijte medenim prelivom.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE PALAČINKE OD HELJDE Odlične hladne, a super i sutradan, samo dodajte prilog po želji
Dodajte krem ili namaz po želji.
PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.
PALAČINKE OD HELJDE Drugačije i zdravije, a preukusne, bićete oduševljeni
Filujte slanim ili slatkim prilogom.
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)