LENJA PITA SA MERAMA "NA ČAŠE" Slatko zadovoljstvo po starom bakinom receptu

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočna i mekana, najbolje odmah stavite duplu meru.

lenja pita sa jabukama
Printscreen

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša od 2dl jogurta
  • 1 čaša od 2dl ulja
  • 1 čaša od 2dl šećera
  • 2 čaše od 2dl brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 1 kg rendanih jabuka
  • 2 kasike ulja
  • 1 kesica burbon vanilin šećera
  • 1/2 kesice cimeta
  •  
  • 2-3 kašike griza
  • prah šećer
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja i šećer. Onda dodajte ulje,jogurt i jos malo mutite da se sve sjedini. Zatim, dodajte brašno sa praškom za pecivo i lagano sjedinite. Prodinstajte rendane šećere, pa dodajte šećere i cimet. Onda dodajte 2-3 kašike
griza da bi dobili gustinu fila. Polovinu testa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda rasporedite fil i prekrijte drugom polovinom fila. Pecite još 40 minuta. Ostavite kolač da se prohladi, pa ga isecite i pospite prah šećerom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading