LINCER JE NAJSTARIJA TORTA NA SVETU Poslastica po receptu iz 1653. pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Savršenog ukusa, oduševiće goste na svečanoj trpezi.

lincer torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g brašna
  • 125 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 2 kašike kakaa
  • 125 g mlevenih badema
  • 150 g putera
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika rastopljenog putera
  • na vrh noža soli
  • 100 g marmelade od ribizli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sve suve sastojke, jaje i hladan puter. Umesite glatko testo, zavijte gu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U oleh obložen pek papirom rasporedite dve trećine testa na dno i stranice kalupa. Zatim ga izbockajte viljuškom i premažite marmeladom. Razvucite preostalu trećinu testa, pa isecite na trake i po površini torte napravite mrežu. Testo premažite žumancetom. Pecite oko 50 minuta, prvo na 200 stepeni, pa na 180.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading