NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.

Potrebno je:
- 5 jaja
- 150 g brašna
- 250 ml vode
- 125 g putera
- prstohvat soli
Za fil:
- 600 ml mleka
- 3 kese pudinga od vanile
- 4 žumanca
- 200 ml slatke pavlake
- 20 g putera
- 2 vanilin-šećera
- 6 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- prah-šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Zakuvajte vodu s puterom, dodajte prstohvat soli i brašno. Mikserom mutite da se sjedine pa dodajte jedno po jedno jaje stalno muteći dok ne dobijete sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju. Fil: Odvojite 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i prah pudinga. Izmešajte da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smesu. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, promešajte. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa ohlađenim filom muteći mikserom malom brzinom. Ohlađene kore presecite napola, donji deo napunite filom i poklopite gornjim delom. Pospite krofne prah-šećerom pre služenja.
Možda vas zanima:

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

POSNE KROFNE Vazdušaste i mekane kao pamuk, za lepo veče sa prijateljima
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

BATACI PUNJENI SUVIM ŠLJIVAMA Gastronomski užitak koji ćete pamtiti, i od sada redovno praviti
Savršenstvo ukusa u svakom zalogaju.

PROLEĆNA KAPAMA Staro jelo po receptu sa juga Srbije, za ručak koji se ne zaboravlja
Služite toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.

CRNE PALAČINKE SA KREMOM OD SIRA I VIŠNJAMA Specijalitet u savršenom spoju ukusa
Savršeno sočne i mekane, popraviće vam dan u trenu.

BRZE KAČKAVALJ KUGLICE Tope se u ustima, a gotove očas posla,super idu uz razna jela
Sočne i slasne, nema ko vam neće tražiti dodatak.

BAJADERA TORTA Savršenstvo ukusa u poslastici koju nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)