NEODOLJIVE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Starinski desert brze pripreme koji se topi u ustima
Od navedene količine dobićete 12 do 15 knedli.

Potrebno je:
- 125 ml vode
- 125 ml mleka
- 1 prstohvat soli
- 50 g margarina
- 100 g brašna
- 100 g griza
- 1 jaje
Za valjanje:
- 200 g prezli
- 2 kašike šećera
- malo ulja
I još:
- 200 g krema od lešnika
Priprema:
U šerpu stavite mleko, vodu, so i margarin da provri. Onda dodajte brašno i griz, izmešajte pa sklonite sa vatre. Dodajte 1 jaje i dobro izmešajte varjačom. Napravite veknu od testa, pa kidajte komad po komad da dobijete knedle. Stavite 2 kašike lešnik krema u sredinu svake knedle, pa je dobro oblikujte. Kuvajte u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu. Propržite prezle sa šećerom, pa vadite knedle i valjajte u prezle.
Možda vas zanima:

SOČNE KNEDLE SA DŽEMOM Desert iz bakine kuhinje koji se ne odbija, za jutro koje se pamti
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.


NAJMEKŠE KNEDLE Caka da budu mekane i sočne je u ovome
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najmekšim knedlama.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)