PROLEĆNA KAPAMA Staro jelo po receptu sa juga Srbije, za ručak koji se ne zaboravlja
Služite toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.

Potrebno je:
- 1 kg jagnjetine
- 6 komada mladog crnog luka
- 5-6 vezica mladog zelja (ili 600 g očišćenog)
- 2-3 kasicice mlevene začinske paprike
- so, biber po ukusu
- par kašika masti ili ulja za prženje
- par šolja vode
- 50-70 g brašna
Priprema
Isecite meso na nekoliko delova, pa ga operite i prosušite krpom. Onda ga posolite i pospite brašnom. Pržite meso na ulju sve dok ne dobije rumenu boju. Propžite beli luk, pa dodajte mlevenu začinsku papriku i pržite još malo. Očistite, operite i ocedite zelje. Dodajte ga dinstanom luku, uz stalno mešanje. Postepeno dolivajte vodu, tek da prekrije zelje. Kad provri dodajte prženu jagnjetinu sa sve masnoćom koja se ocedila u tanjiru. Sipajte još vode, posolite, pobiberite i kuvajte još najmanje 30 minuta.
Možda vas zanima:


BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)