PROLEĆNA KAPAMA Staro jelo po receptu sa juga Srbije, za ručak koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.

kapama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg jagnjetine 
  • 6 komada mladog crnog luka
  • 5-6 vezica mladog zelja (ili 600 g očišćenog)
  • 2-3 kasicice mlevene začinske paprike
  • so, biber po ukusu
  • par kašika masti ili ulja za prženje
  • par šolja vode
  • 50-70 g brašna

Priprema

Isecite meso na nekoliko delova, pa ga operite i prosušite krpom. Onda ga posolite i pospite brašnom. Pržite meso na ulju sve dok ne dobije rumenu boju. Propžite beli luk, pa dodajte mlevenu začinsku papriku i pržite još malo. Očistite, operite i ocedite zelje. Dodajte ga dinstanom luku, uz stalno mešanje. Postepeno dolivajte vodu, tek da prekrije zelje. Kad provri dodajte prženu jagnjetinu sa sve masnoćom koja se ocedila u tanjiru. Sipajte još vode, posolite, pobiberite i kuvajte još najmanje 30 minuta.

Komentari (0)

Loading