PROLEĆNA KAPAMA Staro jelo po receptu sa juga Srbije, za ručak koji se ne zaboravlja
Služite toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.
Potrebno je:
- 1 kg jagnjetine
- 6 komada mladog crnog luka
- 5-6 vezica mladog zelja (ili 600 g očišćenog)
- 2-3 kasicice mlevene začinske paprike
- so, biber po ukusu
- par kašika masti ili ulja za prženje
- par šolja vode
- 50-70 g brašna
Priprema
Isecite meso na nekoliko delova, pa ga operite i prosušite krpom. Onda ga posolite i pospite brašnom. Pržite meso na ulju sve dok ne dobije rumenu boju. Propžite beli luk, pa dodajte mlevenu začinsku papriku i pržite još malo. Očistite, operite i ocedite zelje. Dodajte ga dinstanom luku, uz stalno mešanje. Postepeno dolivajte vodu, tek da prekrije zelje. Kad provri dodajte prženu jagnjetinu sa sve masnoćom koja se ocedila u tanjiru. Sipajte još vode, posolite, pobiberite i kuvajte još najmanje 30 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)