PROLEĆNA KAPAMA Kuvano jelo u savršenom spoju mesa i povrća, sipaćete tanjir više
Kuvano jelo slično gulašu raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 kg jagnjećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- nekoliko veza mladog luka
- 70 g brašna + 1 kašika
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Kratko propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte seckan crni i mleveni beli luk pa promešajte. Dodajte seckani mladi luk pa dolijte malo vode i poklopite. Tako dinstajte još 30 minuta. Obarite, ocedite i isecite spanać. U meso dodajte spanać pa sipajte kašiku brašna i slatku začinsku papriku. Dobro promešajte i krčkajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PROLEĆNA KAPAMA Staro jelo po receptu sa juga Srbije, za ručak koji se ne zaboravlja
Služite toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)