PIRE KROMPIR ZAPEČEN SA MESOM Ručak za čistu desetku, ukućani će stajati u redu za još
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
Potrebno je:
Za pire krompir:
- 5 većih krompira
- 3 kašike maslaca
- 1 šolja mleka
- so
Za fil od mesa:
- 300 g junetine na kockice
- 1 crni luk
- 4 kašike ulja
- 300 g spanaća
- 200 g pečuraka
- so
- biber
Bešamel sos
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte krompir. Od maslaca, brašna i mleka napravite bešamel sos, pa ga začinite po ukusu. Sitno seckan crni luk prodinstajte u zagrejanom tiganju, pa dodajte kockice mesa, pa sitno seckane pečurke. Dinstajte oko 20 minuta, pa dodajte spanać i skinite sa ringle.Dodajte maslac i mleko krompiru, pa umutite u pire. U vatrostalnu posudu prvo stavite sloj pire krompira, pa sloj mesa, pa obilno prelijte bešamel sosom i kačkavaljem. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA PIRE KROMPIR Ovako ga prave u restoranu i zato je kremast
Super ide uz meso, spanać ili ribu.
PIRE KROMPIR IZ SNOVA Totalno menja pravila igre u kuhinji
Nestaje sa stola čim se postavi.
PIRE KROMPIR Brz, preukusan, jednostavan i neverovatno kremast!
Najbolje služite uz meso.
KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)