PIRE KROMPIR ZAPEČEN SA MESOM Ručak za čistu desetku, ukućani će stajati u redu za još
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.

Potrebno je:
Za pire krompir:
- 5 većih krompira
- 3 kašike maslaca
- 1 šolja mleka
- so
Za fil od mesa:
- 300 g junetine na kockice
- 1 crni luk
- 4 kašike ulja
- 300 g spanaća
- 200 g pečuraka
- so
- biber
Bešamel sos
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte krompir. Od maslaca, brašna i mleka napravite bešamel sos, pa ga začinite po ukusu. Sitno seckan crni luk prodinstajte u zagrejanom tiganju, pa dodajte kockice mesa, pa sitno seckane pečurke. Dinstajte oko 20 minuta, pa dodajte spanać i skinite sa ringle.Dodajte maslac i mleko krompiru, pa umutite u pire. U vatrostalnu posudu prvo stavite sloj pire krompira, pa sloj mesa, pa obilno prelijte bešamel sosom i kačkavaljem. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

SAVRŠENI PIRE KROMPIR BEZ MLEKA Ispratite ove trikove i biće savršeno gladak i svilenkast
Trik leži u dobro skuvanom krompiru, maslacu i pažljivoj obradi do željene teksture.

PIRE KROMPIR Savršeno kremast prilog koji super ide uz ribu i meso
Služite uz ćufte.

NAPRAVITE SAVRŠEN PIRE KROMPIR Dodajte mu ova tri sastojka i biće kremast i neodoljiv
Napravite ovako i bićete oduševljeni ukusom.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)