PIRE KROMPIR ZAPEČEN SA MESOM Ručak za čistu desetku, ukućani će stajati u redu za još
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
Potrebno je:
Za pire krompir:
- 5 većih krompira
- 3 kašike maslaca
- 1 šolja mleka
- so
Za fil od mesa:
- 300 g junetine na kockice
- 1 crni luk
- 4 kašike ulja
- 300 g spanaća
- 200 g pečuraka
- so
- biber
Bešamel sos
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte krompir. Od maslaca, brašna i mleka napravite bešamel sos, pa ga začinite po ukusu. Sitno seckan crni luk prodinstajte u zagrejanom tiganju, pa dodajte kockice mesa, pa sitno seckane pečurke. Dinstajte oko 20 minuta, pa dodajte spanać i skinite sa ringle.Dodajte maslac i mleko krompiru, pa umutite u pire. U vatrostalnu posudu prvo stavite sloj pire krompira, pa sloj mesa, pa obilno prelijte bešamel sosom i kačkavaljem. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA PIRE KROMPIR Ovako ga prave u restoranu i zato je kremast
Super ide uz meso, spanać ili ribu.
PIRE KROMPIR IZ SNOVA Totalno menja pravila igre u kuhinji
Nestaje sa stola čim se postavi.
PIRE KROMPIR Brz, preukusan, jednostavan i neverovatno kremast!
Najbolje služite uz meso.
KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)