NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za gurmane nema bolje
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari kako bi impresionirali vojvodu Velingtona danas krasi brojne svečane trpeze. Savršeno ukombinovano meso u testu raspametiće i one najistančanijeg ukusa. Vredno svakog truda da ga napravite.
Potrebno je:
- 400 g goveđeg bifteka
- 200 g sitno seckanih pečuraka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 4-6 kriški pršuta
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 dl belog vina
Priprema:
Ispecite biftek na malo ulja sa svih strana u vrućem tiganju, pa ga ostavite na stranu da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte sitno iseckane pečurke i prodinstajte sa još malo putera. Dodajte vino i kad tečnost ispari, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi, ih usitnite. Preko testa stavite prvo pršut, pa pečurke, a onda i meso. Lisnato testo zamotajte oko bifteka. Premažite umućenim jajetom, nožem išarajte površinu testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
BIFTEK VELINGTON Gurmansko meso u testu koje od 1815.godine krasi brojne svečane trpeze
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari, kako bi impresionirali vojvodu Velingtona.
BIFTEK VELINGTON Slasno jelo koje budi sva čula, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo, prste da poližete.
BIFTEK VELINGTON Raskošno jelo raj za nepca, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ukusa koji priča priče, gosti će biti oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)