NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za gurmane nema bolje

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari kako bi impresionirali vojvodu Velingtona danas krasi brojne svečane trpeze. Savršeno ukombinovano meso u testu raspametiće i one najistančanijeg ukusa. Vredno svakog truda da ga napravite.

biftek velington
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g goveđeg bifteka
  • 200 g sitno seckanih pečuraka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera
  • 4-6 kriški pršuta
  • 250 g lisnatog testa
  • 1 jaje
  • 1 dl belog vina

Priprema:

Ispecite biftek na malo ulja sa svih strana u vrućem tiganju, pa ga ostavite na stranu da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte sitno iseckane pečurke i prodinstajte sa još malo putera. Dodajte vino i kad tečnost ispari, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi, ih usitnite.  Preko testa stavite prvo pršut, pa pečurke, a onda i meso. Lisnato testo zamotajte oko bifteka. Premažite umućenim jajetom, nožem išarajte površinu testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading