PEČENI KOLAČ OD SIRA Desert koji se topi u ustima, po receptu bez premca

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočan i sladak, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

pečeni kolač od sira
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g sremskog sira
  • 3 jaja
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/2 kašičice vanilin ekstrakta
  • 1/2 šolje grožđica (potopljene u toplu vodu i oceđene)
  • 4 kašike meda
  • maslac

Priprema:

U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte sitni sir, brašno i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte. Na kraju dodajte grožđice i lagano ih umutite u smesu. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i poravnajte, pa prelijte medom. Pecite na 180 stepeni oko 40-45 minuta, ili dok kaserola ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading