LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike ulja
Za sirup:
- 300 ml vode
- 100 g šećera
Za fil sa voćem:
- 400 g šumskog voća
- 3 x 100 ml vode
- 130 g šećera
- 1 želatin
- 1 puding
Za krem:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 125 g putera
- 2 pudinga od vanile
Priprema:
Umutite 4 belanca, dodajte 4 kašike šećera. Dodajte jedno po jedno žumance i mutite dalje. Ostatak 4 kašike brašna, 2 kašike kakao praha, 1/2 praška za pecivo i vanilin šećer takođe dodajte. Na kraju umešajte puter. Sve to umutite i stavite u pleh, pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kad voće proključa, dodajte puding i žele. Koru u plehu prelijte sirupom i stavite voćni žele i preko toga puding. Napravite čokoladni preliv sa 150 g crne čokolade i 150 ml slatke pavlake. Kolač ostaviti da odstoji preko noći u frižideru. Ukrasiti odozgo jagodama.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)