LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike ulja
Za sirup:
- 300 ml vode
- 100 g šećera
Za fil sa voćem:
- 400 g šumskog voća
- 3 x 100 ml vode
- 130 g šećera
- 1 želatin
- 1 puding
Za krem:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 125 g putera
- 2 pudinga od vanile
Priprema:
Umutite 4 belanca, dodajte 4 kašike šećera. Dodajte jedno po jedno žumance i mutite dalje. Ostatak 4 kašike brašna, 2 kašike kakao praha, 1/2 praška za pecivo i vanilin šećer takođe dodajte. Na kraju umešajte puter. Sve to umutite i stavite u pleh, pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kad voće proključa, dodajte puding i žele. Koru u plehu prelijte sirupom i stavite voćni žele i preko toga puding. Napravite čokoladni preliv sa 150 g crne čokolade i 150 ml slatke pavlake. Kolač ostaviti da odstoji preko noći u frižideru. Ukrasiti odozgo jagodama.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)