PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.

pica četri godisnja doba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 20 g pivskog kvasca
  • mlaka voda
  • malo soli
  • kečap
  • kačkavalj
  • pečurke
  • šunka
  • jaje
  • kulen
  • masline
  • origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 225 stepeni. Umesite testo, pa ga ostavite na toplom da naraste. Onda ga ponovo premesite i pustite da odstoji. Razvucite i stavite u pleh obložen pek papirom. Premažite debelim slojem kečapa i pospite rendanim kačkavaljem. Od šunke napravite rolnice, pa rasporedite da površinu pice dele na četiri jednaka dela. U jedan režanj razbijte jaje i malo posolite, u drugi poređajte kulen, u treći na trouglove isečenu šunku, a u četvrti pečurke isečene na listiće. Ukrasite maslinama, rendanim kačkavaljem i pospite origanom. Pecite picu  20 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 225 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading