KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Predjelo savršenog ukusa.

krem čorba od špargli
Shutterstock

Potrebno je:

  • 30 g putera
  • 1/2 manje glavice luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 g očišćene špargle
  • 500 ml supe od povrća
  • 1 kašika limunovog soka
  • 50 ml slatke pavlake
  • so
  • biber prema ukusu
  • 80 g parmezana

Priprema:

Puter zagrejte u šerpici da se otopi, pa dodajte sitno seckan crni i beli luk, i dinstajte 3-4 minuta dok luk ne omekša. Umešajte seckane špargle, pa prodinstajte još 2-3 minuta uz povremeno mešanje. Supu od povrća sipajte preko dinstanih špargli pa dodajte limunov sok. Krčkajte sve oko 20 minuta, na umerenoj vatri, sve dok ne omekša. Šporet isključite pa ostavite čorbu da se malo prohladi. Izblendajte.Zatim, vratite čorbu u šerpu, pa posolite i pobiberite. Dodajte slatku pavlaku i parmezan. Zagrevajte da se sir skroz istopi.

Komentari (0)

Loading