KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 30 g putera
- 1/2 manje glavice luka
- 1 čen belog luka
- 100 g očišćene špargle
- 500 ml supe od povrća
- 1 kašika limunovog soka
- 50 ml slatke pavlake
- so
- biber prema ukusu
- 80 g parmezana
Priprema:
Puter zagrejte u šerpici da se otopi, pa dodajte sitno seckan crni i beli luk, i dinstajte 3-4 minuta dok luk ne omekša. Umešajte seckane špargle, pa prodinstajte još 2-3 minuta uz povremeno mešanje. Supu od povrća sipajte preko dinstanih špargli pa dodajte limunov sok. Krčkajte sve oko 20 minuta, na umerenoj vatri, sve dok ne omekša. Šporet isključite pa ostavite čorbu da se malo prohladi. Izblendajte.Zatim, vratite čorbu u šerpu, pa posolite i pobiberite. Dodajte slatku pavlaku i parmezan. Zagrevajte da se sir skroz istopi.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.
POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca
Kikiriki mu dodaje na ukusu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)