KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 30 g putera
- 1/2 manje glavice luka
- 1 čen belog luka
- 100 g očišćene špargle
- 500 ml supe od povrća
- 1 kašika limunovog soka
- 50 ml slatke pavlake
- so
- biber prema ukusu
- 80 g parmezana
Priprema:
Puter zagrejte u šerpici da se otopi, pa dodajte sitno seckan crni i beli luk, i dinstajte 3-4 minuta dok luk ne omekša. Umešajte seckane špargle, pa prodinstajte još 2-3 minuta uz povremeno mešanje. Supu od povrća sipajte preko dinstanih špargli pa dodajte limunov sok. Krčkajte sve oko 20 minuta, na umerenoj vatri, sve dok ne omekša. Šporet isključite pa ostavite čorbu da se malo prohladi. Izblendajte.Zatim, vratite čorbu u šerpu, pa posolite i pobiberite. Dodajte slatku pavlaku i parmezan. Zagrevajte da se sir skroz istopi.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.
POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca
Kikiriki mu dodaje na ukusu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)