Kiš sa šparglama i slaninicom - testo se sprema u blenderu a bilduje imunitet bolje od infuzije
Ovo jelo je odličan izbor za doručak ili ručak! Bogat je zdravim povrćem i biljnim proteinima koji će vas savršeno nahraniti hranljivim materijama i zasititi.
Kiš sa šparglama, pečurkama i povrćem
Sastojci (za 4 osobe):
2 šolje seckane špargle
220 g pečuraka (narezanih)
200 g slanine
1 šolja isečenog paradajza
2 šolje kelja ili spanaća (narezanog)
350 g svilenog (mekog) tofua
1 šolja brašna od leblebija
¼ šolje nutritivnog kvasca
2 kašike soja sosa
1 kašičica sušenog timijana
1 kašičica sušenog origana
½ kašičice kurkume u prahu
so, biber
Priprema:
Lagano podmažite pleh za kiš. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri i dodajte špargle, pečurke, sitno seckanu slaninu, paradajz i kelj i dinstajte oko 5 minuta, da povrće malo omekša. Dodajte tofu, brašno od leblebija, nutritivni kvasac, soja sos, timijan, origano, kurkumu, so i biber u blender. Dobro usitnite. Povrće i špargle skloniti sa ringle, dodati smesu tofua i sve izmešati. Prebacite u pleh i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)