Kiš sa šparglama i slaninicom - testo se sprema u blenderu a bilduje imunitet bolje od infuzije
Ovo jelo je odličan izbor za doručak ili ručak! Bogat je zdravim povrćem i biljnim proteinima koji će vas savršeno nahraniti hranljivim materijama i zasititi.
Kiš sa šparglama, pečurkama i povrćem
Sastojci (za 4 osobe):
2 šolje seckane špargle
220 g pečuraka (narezanih)
200 g slanine
1 šolja isečenog paradajza
2 šolje kelja ili spanaća (narezanog)
350 g svilenog (mekog) tofua
1 šolja brašna od leblebija
¼ šolje nutritivnog kvasca
2 kašike soja sosa
1 kašičica sušenog timijana
1 kašičica sušenog origana
½ kašičice kurkume u prahu
so, biber
Priprema:
Lagano podmažite pleh za kiš. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri i dodajte špargle, pečurke, sitno seckanu slaninu, paradajz i kelj i dinstajte oko 5 minuta, da povrće malo omekša. Dodajte tofu, brašno od leblebija, nutritivni kvasac, soja sos, timijan, origano, kurkumu, so i biber u blender. Dobro usitnite. Povrće i špargle skloniti sa ringle, dodati smesu tofua i sve izmešati. Prebacite u pleh i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
Komentari (0)