Kiš sa šparglama i slaninicom - testo se sprema u blenderu a bilduje imunitet bolje od infuzije
Ovo jelo je odličan izbor za doručak ili ručak! Bogat je zdravim povrćem i biljnim proteinima koji će vas savršeno nahraniti hranljivim materijama i zasititi.

Kiš sa šparglama, pečurkama i povrćem
Sastojci (za 4 osobe):
2 šolje seckane špargle
220 g pečuraka (narezanih)
200 g slanine
1 šolja isečenog paradajza
2 šolje kelja ili spanaća (narezanog)
350 g svilenog (mekog) tofua
1 šolja brašna od leblebija
¼ šolje nutritivnog kvasca
2 kašike soja sosa
1 kašičica sušenog timijana
1 kašičica sušenog origana
½ kašičice kurkume u prahu
so, biber
Priprema:
Lagano podmažite pleh za kiš. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri i dodajte špargle, pečurke, sitno seckanu slaninu, paradajz i kelj i dinstajte oko 5 minuta, da povrće malo omekša. Dodajte tofu, brašno od leblebija, nutritivni kvasac, soja sos, timijan, origano, kurkumu, so i biber u blender. Dobro usitnite. Povrće i špargle skloniti sa ringle, dodati smesu tofua i sve izmešati. Prebacite u pleh i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

SLANA ROZENKA Predjelo bez kojeg slava ne prolazi, a svi gosti ga vole
Slasno predjelo osvaja od prvog zalogaja.

ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)