Kiš sa šparglama i slaninicom - testo se sprema u blenderu a bilduje imunitet bolje od infuzije
Ovo jelo je odličan izbor za doručak ili ručak! Bogat je zdravim povrćem i biljnim proteinima koji će vas savršeno nahraniti hranljivim materijama i zasititi.
Kiš sa šparglama, pečurkama i povrćem
Sastojci (za 4 osobe):
2 šolje seckane špargle
220 g pečuraka (narezanih)
200 g slanine
1 šolja isečenog paradajza
2 šolje kelja ili spanaća (narezanog)
350 g svilenog (mekog) tofua
1 šolja brašna od leblebija
¼ šolje nutritivnog kvasca
2 kašike soja sosa
1 kašičica sušenog timijana
1 kašičica sušenog origana
½ kašičice kurkume u prahu
so, biber
Priprema:
Lagano podmažite pleh za kiš. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri i dodajte špargle, pečurke, sitno seckanu slaninu, paradajz i kelj i dinstajte oko 5 minuta, da povrće malo omekša. Dodajte tofu, brašno od leblebija, nutritivni kvasac, soja sos, timijan, origano, kurkumu, so i biber u blender. Dobro usitnite. Povrće i špargle skloniti sa ringle, dodati smesu tofua i sve izmešati. Prebacite u pleh i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)