Kiš sa šparglama i slaninicom - testo se sprema u blenderu a bilduje imunitet bolje od infuzije

Ivana Vujnović

17:00

Sezonski recepti 0

Ovo jelo je odličan izbor za doručak ili ručak! Bogat je zdravim povrćem i biljnim proteinima koji će vas savršeno nahraniti hranljivim materijama i zasititi.

Kiš sa šparglama i slaninicom - testo se sprema u blenderu a bilduje imunitet bolje od infuzije
Shutterstock

 


Kiš sa šparglama, pečurkama i povrćem

Sastojci (za 4 osobe):

2 šolje seckane špargle

220 g pečuraka (narezanih)

200 g slanine

1 šolja isečenog paradajza

2 šolje kelja ili spanaća (narezanog)

350 g svilenog (mekog) tofua

1 šolja brašna od leblebija

¼ šolje nutritivnog kvasca

2 kašike soja sosa

1 kašičica sušenog timijana

1 kašičica sušenog origana

½ kašičice kurkume u prahu

so, biber

Priprema:

Lagano podmažite pleh  za kiš. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri i dodajte špargle, pečurke, sitno seckanu slaninu, paradajz i kelj i dinstajte oko 5 minuta, da povrće malo omekša. Dodajte tofu, brašno od leblebija, nutritivni kvasac, soja sos, timijan, origano, kurkumu, so i biber u  blender. Dobro usitnite. Povrće i špargle skloniti sa ringle, dodati smesu tofua i sve izmešati. Prebacite u pleh i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading