PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.

pasta karbonara
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg špageta
  • 300 g mesnate slanine
  • 1/2 l pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
  • 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
  • 80 ml ulja

Priprema:

Iseckajte slaninu na sitne kockice, pa je propržite na zagrejanom ulju. Skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja.Umutite jaja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Umutite dobro. Dodajte vodu u kojoj su se kuvale špagete, pa sve sjedinite. Slaninu prelijte smesom sa jajima, pa promešajte i pustite da vri 2 minuta. Dodajte rendani kačkavalj i mešajte da se otopi. Onda umešajte špagete, promešajte i poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading