PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.
Potrebno je:
- 1/2 kg špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
- 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
- 80 ml ulja
Priprema:
Iseckajte slaninu na sitne kockice, pa je propržite na zagrejanom ulju. Skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja.Umutite jaja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Umutite dobro. Dodajte vodu u kojoj su se kuvale špagete, pa sve sjedinite. Slaninu prelijte smesom sa jajima, pa promešajte i pustite da vri 2 minuta. Dodajte rendani kačkavalj i mešajte da se otopi. Onda umešajte špagete, promešajte i poslužite.
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)