PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.

Potrebno je:
- 1/2 kg špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
- 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
- 80 ml ulja
Priprema:
Iseckajte slaninu na sitne kockice, pa je propržite na zagrejanom ulju. Skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja.Umutite jaja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Umutite dobro. Dodajte vodu u kojoj su se kuvale špagete, pa sve sjedinite. Slaninu prelijte smesom sa jajima, pa promešajte i pustite da vri 2 minuta. Dodajte rendani kačkavalj i mešajte da se otopi. Onda umešajte špagete, promešajte i poslužite.
Možda vas zanima:

PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.

LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
Sočna i aromatična, svaki zalogaj je raj za nepca.

MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Kremasto jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Pravi se nikad lakše, a pravi raj za nepca.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)