PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.
Potrebno je:
- 1/2 kg špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
- 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
- 80 ml ulja
Priprema:
Iseckajte slaninu na sitne kockice, pa je propržite na zagrejanom ulju. Skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja.Umutite jaja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Umutite dobro. Dodajte vodu u kojoj su se kuvale špagete, pa sve sjedinite. Slaninu prelijte smesom sa jajima, pa promešajte i pustite da vri 2 minuta. Dodajte rendani kačkavalj i mešajte da se otopi. Onda umešajte špagete, promešajte i poslužite.
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)