PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
Potrebno je:
- kesica suvog kvasca
- 150 ml tople vode
- pola kašičice šećera
- 250 g brašna
- kašičica soli
- tri kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 120 g paradajz pelata
- 100 g mocarele
- 50 g gorgonzole
- 80 g gaude
- 50 g parmezana
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Razmutite kvasac sa malo šećera u toploj vodi, pa ostavite da se aktivira.U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte nadošli kvasac i ulje, i zamesite testo. Pustite da nadođe, pa ga premesite, rastanjite oklagijom i prebacite u pleh obložen pek papirom. Premažite usitnjenim pelatom, pa odozgo rasporedite mocarelu, gaudu, gorgonzolu i parmezan. Posolite i pobiberite, pa začinite origanom, i prelijte sa malo ulja. Pecite picu oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)