PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Savršena za lepo veče sa prijateljima.

pica sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je:

  • kesica suvog kvasca
  • 150 ml tople vode
  • pola kašičice šećera
  • 250 g brašna
  • kašičica soli
  • tri kašike maslinovog ulja


Za fil:

  • 120 g paradajz pelata
  • 100 g mocarele
  • 50 g gorgonzole
  • 80 g gaude
  • 50 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Razmutite kvasac sa malo šećera u toploj vodi, pa ostavite da se aktivira.U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte nadošli kvasac i ulje, i zamesite testo. Pustite da nadođe, pa ga premesite, rastanjite oklagijom i prebacite u pleh obložen pek papirom. Premažite usitnjenim pelatom, pa odozgo rasporedite mocarelu, gaudu, gorgonzolu i parmezan. Posolite i pobiberite, pa začinite origanom, i prelijte sa malo ulja. Pecite picu oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading