FUNGI PASTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Jelo koje greje dušu i telo, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još.

fungi pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g špageta ili neke druge paste po izboru
  • 300 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 1 crveni luk
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g rendanog parmezana
  • sveži peršun (sitno iseckan)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Smanjite vatru i dodajte pavlaku za kuvanje, kuvajte nekoliko minuta dok se sos malo ne zgusne. Dodajte kuvanu pastu u tiganj sa sosom od pečuraka i dobro promešajte kako bi se pasta sjedinila sa sosom. Pospite rendanim parmezanom i svežim peršunom pre služenja.

 

Komentari (0)

Loading