NJOKE SA PEČURKAMA Gurmansko jelo koje pomera granice dobrog ukusa, obožavaće cela porodica
Sočno i slasni jelo raspametiće i one izbirljive.

Za njoke:
- 300 g njoka
- 400 g pečuraka (šampinjona ili drugih pečuraka po želji, iseckanih)
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- maslac
- maslinovo ulje
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte iseckane pečurke u tiganj i pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju i ne počnu dobijati zlatnosmeđu boju. Začinite sos sa solju i biberom po ukusu. Dodajte kuvane njoke u tiganj i lagano promešajte kako bi se sve sjedinilo.
Možda vas zanima:

DRUGAČIJE NJOKE OD BATATA Neponovljivog ukusa, jednom kada ih probate pravićete ih stalno
Zdrave i ukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo.

NJOKE SA SLANINOM Brzo jelo koje greje dušu i telo, a super predlog za večeru
Samo dodajte sos po želji.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NJOKE SA SLANINOM Ukusno jelo držaće vas dugo sitim, a nikad slasnije
U savršenom spoju sa paradajz sosom, za prave gurmane.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)