NJOKE SA PEČURKAMA Gurmansko jelo koje pomera granice dobrog ukusa, obožavaće cela porodica

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasni jelo raspametiće i one izbirljive.

njoke sa pečurkama
Shutterstock

Za njoke:

  • 300 g njoka
  • 400 g pečuraka (šampinjona ili drugih pečuraka po želji, iseckanih)
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte iseckane pečurke u tiganj i pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju i ne počnu dobijati zlatnosmeđu boju. Začinite sos sa solju i biberom po ukusu. Dodajte kuvane njoke u tiganj i lagano promešajte kako bi se sve sjedinilo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading