PIKANTNA PILETINA SA SENFOM Ručak koji će cela porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- 4 komada pilećih prsa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 4 kašike ulja
- 1 kašika jogurta
- 2 kašike senfa
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prerežite pileća prsa na po dve šnicle. Začinite i promešajte. Onda dodajte jogurt, senf i ulje pa dobro promešajte. Ostavite u frižideru bar sat vremena, a najbolje preko noći. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

PILETINA STROGANOV Slasno i raskošno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Pospite peršunom i služite uz pastu.

PILETINA U BELOM SOSU Kremasto i sočno jelo koje se pojede u slast
Služite uz pirinač ili prilog po želji.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)