PILETINA STROGANOV Slasno i raskošno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Pospite peršunom i služite uz pastu.
Potrebno je:
- 4 kašike putera, podeljeno
- 500 g pilećih karabataka bezbez kostiju i bez kože
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- 230 g šampinjona isečenih na kriške
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica paprike
- 1/2 kašičice mešavine suvih začina
- 170 g kisele pavlake
- 340 g testenine
- 2 kašike seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte pastu, pa je procedite i ostavite sa strane. Puter zagrejte u tiganju na jakoj vatri. Piletinu začinite solju i biberom, pa dodajte u tiganj.Pržite 4-5 minuta po strani. Zatim pokrijte folijom. Otopite ostatak putera, pa pržite luk i pečurke 5 do 7 minuta. Začinite solju i biberom. Onda umešajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte brašno u tiganj i promešajte, pa pržite 1 minut. Dodajte pileći bujon, papriku i začine u tiganj, uz neprestano mešanje. Kuvajte 3-4 minuta. Umutite pavlaku, pa vratite piletinu nazad u tiganj i krčkajte 2-3 minuta.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)