PILETINA STROGANOV Slasno i raskošno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Pospite peršunom i služite uz pastu.
Potrebno je:
- 4 kašike putera, podeljeno
- 500 g pilećih karabataka bezbez kostiju i bez kože
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- 230 g šampinjona isečenih na kriške
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica paprike
- 1/2 kašičice mešavine suvih začina
- 170 g kisele pavlake
- 340 g testenine
- 2 kašike seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte pastu, pa je procedite i ostavite sa strane. Puter zagrejte u tiganju na jakoj vatri. Piletinu začinite solju i biberom, pa dodajte u tiganj.Pržite 4-5 minuta po strani. Zatim pokrijte folijom. Otopite ostatak putera, pa pržite luk i pečurke 5 do 7 minuta. Začinite solju i biberom. Onda umešajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte brašno u tiganj i promešajte, pa pržite 1 minut. Dodajte pileći bujon, papriku i začine u tiganj, uz neprestano mešanje. Kuvajte 3-4 minuta. Umutite pavlaku, pa vratite piletinu nazad u tiganj i krčkajte 2-3 minuta.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)