PILETINA STROGANOV Slasno i raskošno jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pospite peršunom i služite uz pastu.

piletina stroganov
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 kašike putera, podeljeno
  • 500 g pilećih karabataka bezbez kostiju i bez kože
  • 120 g luka sitno isečenog na kockice
  • 230 g šampinjona isečenih na kriške
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike brašna
  • 360 ml pilećeg bujona
  • 1 kašičica paprike
  • 1/2 kašičice mešavine suvih začina
  • 170 g kisele pavlake
  • 340 g testenine
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Skuvajte pastu, pa je procedite i ostavite sa strane. Puter zagrejte u tiganju na jakoj vatri. Piletinu začinite solju i biberom, pa dodajte u tiganj.Pržite 4-5 minuta po strani. Zatim pokrijte folijom. Otopite ostatak putera, pa pržite luk i pečurke 5 do 7 minuta. Začinite solju i biberom. Onda umešajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte brašno u tiganj i promešajte, pa pržite 1 minut. Dodajte pileći bujon, papriku i začine u tiganj, uz neprestano mešanje. Kuvajte 3-4 minuta. Umutite pavlaku, pa vratite piletinu nazad u tiganj i krčkajte 2-3 minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading