LIMUN BRAUNI OSVEŽAVA U TRENU Savršen za iznenadne goste, a sočniji niste jeli
Fenomenalan i sladak, a gotov očas posla.

Potrebno je:
- 100 g brašna
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- kora jednog limuna
- 2 kašike limunovog soka
Za preliv:
- 100 g šećera u prahu
- 3-4 kašike limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Žicom umutite jaja, koru i limunov sok. Sjedinite obe smese, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Šećer u prahu pomešajte sa limunovim sokom. Prelijte glazuru preko kolača.
Možda vas zanima:

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.

JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)