ČOKOLADNI BRAUNI Samo umutite sastojke i ispečete, a ukusan kao da ste pravili satima
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 200 g čokolade
- 115 g putera
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 šolje brašna
- 1/4 šolje kakaoa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom na pari. Pomešajte šećere, pa polako dodajte jaja i umutite. Onda dodajte so, vanilu i brašno prosejano sa kakaom. Sjedinite dobro. Zatim, izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite brauni oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.
ČOKOLADNI BRAUNI OD SAMO 2 SASTOJKA Kremast i mekan kao duša, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan i sladak, pravićete stalno.
BRAUNI SA BOROVNICAMA BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Sočni kolač za prave sladokusce.
BRAUNI SA LEŠNIK KREMOM Za prave slatkoljupce i one izbirljive, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i sočan, i dupla mera će biti ništa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)